Добре дошли на интернет страницата www.hanksome.bg, водена от фирма 2DIGIT d.o.o. (нататък в текста фирма). Интернет страницата е създадена за да информира широката общественост за фирмата и нейните услуги. Молим ви, като посетител на нашата интернет страница да се съобразите с всички долупосочени условия. С разглеждането или използването на интернет страницата потвърждавате, че сте прочели условията, разбрали сте ги и изцяло се съгласявате с тях.

Управителя на интернет страницата ще се опита да гарантира коректност и флексибилност на данните от интернет страницата с необходимото внимание. В същото време си запазва правото да променя съдържанието на страницата или когато и да е да спре да я допълва, без каквото и да е предварително предупреждение, същият не поема никаква отговорност за обновяването на интернет страницата. Така също, собственикът на интернет страницата може по всяко време и без никакво предизвестие да промени услугите, артикулите, цените или програмите, описани в тази страница. Преди използването на данните от интернет страницата при фирмата проверете верността на информацията. Използването на търговската марка на интернет страницата е позволено само с предварително разрешение от собственика на страницата. Всеки текст, снимка и друго съдържание, показани на интернет страницата са избрани и уредени от собственика на страницата и имат само информативен характер, показани са само за да представят услугите на фирма 2DIGIT d.o.o.

ОНЛАЙН МАГАЗИН hanksome.BG

Общите условия на онлайн магазина са приети в съответствие със Закона за защита на потребителите на Р Словения (ZVPot), Закона за защита на личните данни на Р Словения (ZVOP), Общия регламент на ЕС за защита на личните данни (GDPR) и Закона за електронните съобщения (ZEKom-1), както и международните разпоредби за електронна търговия.

Общите търговски условия определят работата на електронния магазин, правата и задълженията на потребителя и на електронния магазин, както и отношенията между магазина и купувача. Купувачът е длъжен да спазва общите условия, актуални към датата на извършване на покупката (подаването на онлайн поръчката). При подаването на поръчката, потребителят всеки път отделно се предупреждава за общите търговски условия, а с предаването на поръчката заявява, че се е запознал с тях.

Пазаруването в онлайн магазина hanksome.bg е възможна с регистрация. При регистрацията си, посетителят получава потребителско име, което съвпада с неговия електронен адрес и парола за достъп. С регистрацията си, посетителят става потребител на онлайн магазина.

ЦЕНИ
Всички цени на интернет страницата на магазина hanksome.bg са посочени в EUR с включено ДДС. Цените важат в момента на изпращане на поръчката и нямат предварително определени срокове. Промоциите важат до прекратяването им. Намаленията и другите промоции по принцип не се натрупват.

Въпреки усилията ни да осигурим най-актуализирани данни и пълна информация, може да се случи сведенията за цената да са грешни. В такъв случай или в случай, че цената на артикула се промени по време на обработката на покупката, фирмата ще даде на купувача правото да се откаже от покупката.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ
Онлайн магазинът дава възможност за следните начин на плащане:

 • Наложен платеж-купувачът плаща на доставчика в брой, когато същият достави поръчаната стока на адреса на купувача.
 • На основата на инвойс по сметка на продавача.
 • Предварително заплащане за артикулите е възможно само след предварителна уговорка и за поръчки на стойност над 200 €.

РАЗХОДИ и ДОСТАВКА НА СТОКАТА

При приемането на стоката, освен цената на поръчаната стока, купувачът трябва да плати и разходите за доставка, освен за артикулите, които до описанието имат и забележка: “доставката е включена в цената” или “безплатна доставка”.

За доставка на поръчките на територията на Р Словения използваме куриерска служба GLS. Те ви доставят поръчаните продукти на адреса, посочен като адрес за доставка и при плащането на стоката с наложен платеж начисляват комисионна за банков превод по ценоразписа на Поща Словения (при плащане на основата на инвойс няма такъв разход). Доставката по принцип се извършва до обяд. Ако не можете да вземете пакета при доставката, можете по-късно да го вземете от клоновете на Поща Словения или в пакетоматите. В случай на изпращане на артикули в Европейския съюз, за изчисляване на надценката се използва ценоразписа на службата за доставка, която е взела пакета. За по-бърза доставка или за доставка извън Словения, трябва предварително да се договорите по телефона или електронната поща.

Не начисляваме разходи за спедиция на поръчката (пощенски разходи).

ПОРЪЧКА НА СТОКАТА И НАЧИН НА КУПУВАНЕ

Купувачът може да поръча желаната стока по телефона, електронната поща или по интернет в онлайн магазина. В случай на онлайн пазаруване, посетителят трябва да се регистрира като потребител. След регистрацията потребителят може да пристъпи към създаване на поръчка. Преди потребителят да потвърди поръчката си, той може да я прегледа и да нанесе поправки, както за избраните продукти, така и за количествата им. След потвърждаването на поръчката, купувачът може да поправи поръчката си с писмо по електронната поща или по телефона на фирма 2DIGIT d.o.o., но само до момента на изпращане на стоката.

Как да поръчате:

 • 1. стъпка: От асортимента на онлайн магазина, купувачът избира желания артикул и количеството му, след това натиска бутон “добави в количката”. В случай на избор на няколко артикула, процедурата се повтаря за всеки отделен артикул. Когато приключи с избора на продукти, купувачът може да прегледа извлечение от поръчката си. След прегледа на съдържанието на поръчката, потвърждава своя избор с натискане на бутон “завърши покупката”. Апликацията ще поиска от купувача да впише потребителското си име и паролата или да се регистрира. След влизането в акаунта, поръчването се завършва с избор на начина на доставка и плащане и с натискане на бутон “потвърди поръчката”.

 • 2. стъпка: След извършената поръчка, купувачът получава съобщение на електронната си поща, че поръчката е получена. При тази стъпка купувачът отново има възможност да прегледа съдържанието на поръчката. В случай на грешка при поръчването, купувачът отново има възможност да отмени поръчката. Купувачът може, по електронната поща или по телефона, да отмени поръчката си в срок от 2 часа след изпращането и. В случай на отмяна на поръчката по електронната поща в съобщението си трябва непременно да впише следните данни: в заглавието на писмото: Отмяна на поръчката; в съдържанието на писмото: а) име на продукта, б) име и фамилия на купувача, в) адрес на купувача

 • 3. стъпка: Ако купувачът не отмени поръчката, тя се пренася в процес на обработка при продавача. След получаването ѝ продавачът проверява наличностите на поръчаните артикули и потвърждава или оправдано отхвърля поръчката. При потвърждаване на поръчката, продавачът уведомява купувача по електронната поща за очаквания срок на доставката. Ако стоката е налична, продавачът я доставя в срок от 3 работни дни, правилно опакова на посочения адрес. Освен стоката, купувачът получава и фактура.

Договорът за покупко-продажба между продавача и купувача се смята за сключен, когато купувачът потвърди поръчката си (купувачът получава електронно съобщение за потвърждаване на поръчката). От този момент всички цени и други условия са фиксирани и важат както за продавача, така и за купувача. Договорът за покупко-продажба се пази на сървъра на фирмата в електронен формат.

Потребителят може да прекрати своята регистрация когато и да е. Това може да направи, като с писмено заявление пред търговеца заяви прекратяване на регистрацията. Преди подаването на заявлението за прекратяване на регистрацията, потребителят трябва да е изплатил всички, до този момент неизплатени задължения.

Предупреждения за опасност при използването на всички продукти.

Преди използването на продукта трябва да прочетете инструкциите за употреба. Необходимо е преди експлоатацията всеки продукт да бъде изпробван по безопасен начин. Ако не сте съвсем сигурни как да изпробвате продукта или не сте сигурни, че продуктът е безопасен за използване и може да причини материални щети или увреждане на здравето, ви молим да не го използвате, както и да уведомите за това продавача и да му го върнете. Използвате всички продукти по свое усмотрение.

Стараем се да дадем колкото е възможно по-подробно и правилно описание на продуктите и снимките. Въпреки това, не можем да гарантираме, че всички посочени данни за продуктите и техните снимки са съвсем точни. В случай на объркване, проверете коректността на информацията при продавача.

ПРАВО НА ОТКАЗ ОТ ДОГОВОРА

При договори сключени от разстояние или извън търговските помещения, в съответствие със Закона за защита на потребителите на Р Словения (ZVPot), клиентът има право в срок от 14 дни да ни уведоми, че се отказва от договора, без да посочва специална причина за своето решение. Потребителят е физическо лице, което придобива или използва стоки или услуги, които не са свързани с неговата професионална или стопанска дейност. Възможността за отказ от договора, в съответствие с ZVPot, НЕ важи за юридически лица.

Купувачът, който се отказва от договора или поръчката, трябва да върне стоката без повреди в оригиналната опаковка и с непроменено количество. В случай, че продавачът установи, че върнатата стока е повредена или върнатото количество е променено, продавачът може да откаже прекратяването на договора, а купувачът е длъжен да изплати и евентуалните щети.

Нямате право на отказ от договора в следните случаи:

 • ако стоката или допълнителните принадлежности не са върнати в оригинална, здрава опаковка и с непроменено количество;

 • ако апаратът или софтуера съдържа данни на потребителя, снимки, настройки;

 • ако пломбата на стоката е повредена или счупена;

 • ако упътванията и гаранционният лист са повредени или липсват;

 • при доставка на стока, която по своя характер е неразделно смесена с други предмети;

 • ако при купуването на батерии, акумулаторни батерии и акумулаторни пакети, кабели, крушки и компоненти сте отворили пломбата или в случай че е била махната оригиналната опаковка;

 • при доставка на модели, които са частично или цялостно съставени от потребителя;

 • при закупуването на продукти за еднократна употреба на резервни и заместващи части.

Уведомлението за отказ трябва да бъде представено на фирмата с недвусмислено заявление, от което ясно се вижда, че се отказвате от договора. Можете да ни изпратите уведомлението за отказ:

 • писмено, на адреса на фирмата;

 • по електронен път на адрес [email protected], в този случай веднага ще потвърдим получаването на уведомлението за отказ от договора;

 • като на гърба на фактурата напишете, че връщате продукта и заедно ги изпратите на нашия адрес.

За своевременно изпратено се смята уведомление, което е изпратено в срока, определен за отказ от договора. Доказателствената тежест за упражняване на правото на отказ по този член се поема от потребителя.

На долната връзка можете да намерите образец за отказ от договора:

http://www.pisrs.si/Pis.web/npbDocPdf?idPredpisa=PRAV11915&type=pdf

Ако вече сте получили стоката и се откажете от договора, трябва в срок от 14 дни след изпращане на уведомлението за отказ, да я върне на нашия адрес. Смята се, че стоката е върната на време, ако е изпратена преди изтичането на 14 дневният срок за връщане. Продуктите трябва да бъдат върнати без повреди в оригиналната опаковка и с непроменено количество. Повредени продукти, продукти с променено количество и такива, които не са в оригиналната опаковка не могат да бъдат върнати. Върнете продуктите като колет, а не като писмо. Към върнатите продукти трябва да се приложи копие от фактурата, препоръчително би било да попълните и образеца за връщане на стока, който се намира на последната страница на фактурата, за да изпълнил процеса по-бързо. В случай на отказ от договора, плащате само разходите за връщането на стоката.

Ако вече сте платили поръчаната стока, ще ви върнем всички плащания, които сте извършили за поръчката веднага или най-късно в срок от 14 дни от получаването на уведомлението за отказ от договора.

Ако вече сте получили стоката и се откаже от договора, трябва в срок от 14 дни след изпращане на уведомлението за отказ да я върнете. В този случай ще задържим връщането на получените плащания до получаването на върнатата стока или докато не приложите доказателства, че сте върнали стоката. Получените плащания ще бъдат възстановени със същото платежно средство, което сте използвали при покупката, освен ако не заявите друг начин на връщане. Най-бърз и лесен начин за връщане е на вашата банкова сметка. В случай, че изберете такъв начин на възстановяване, молим да посочите номера на банковата си сметка или да го запишете в образеца, на последната страница на фактурата.

Препоръчваме ви преди връщането да ни уведомите на електронната ни поща или да ни се обадите по телефона, за да се уговорим за най-удобния начин на връщане.

Ако продуктът не работи правилно или според вашите очаквания, молим да се обадите по телефона на нашата техническа служба, където нашите специалисти ще ви помогнат с необходимите обяснения. По този начин ще избегнете евентуално неправилно използване и повреда на продукта или други евентуални повреди.

За продукти, за които установим, че са повредени заради неправилно използване или използване не по предназначението или заради поведение, което не е необходимо за установяване на типа, характеристиките и работата на продукта, няма да признаем рекламация. Ако все пак след отказа на рекламацията желаете да си вземете повредения продукт, ще ви го изпратим, като ви начислим разходите, свързани с добавката на такъв продукт, можете и да го вземете от нашия адрес лично.

РЕКЛАМАЦИЯ

Продавачът е длъжен да достави на купувача стоката в съответствие с договора и е отговорен за всяка липса на такова съответствие.

Несъответствие има когато стоката

 • не притежава характеристиките, необходими за обичайната ѝ употреба или продажба;
 • не е годна за специалната употреба, желана от потребителя, при условие че той е уведомил продавача за своето изискване или продавачът би трябвало да го знае;

 • не притежава характеристиките и формата, които са били изрично или негласно договорени или предписани;

 • продавачът е доставил стока, която не отговаря на описанието, дадено под формата на мостра или образец, освен когато мострата или формата са показани само за сведение.

Съответствието на стоката се определя ако притежава обичайните качества и характеристики на стоките от същия вид, които потребителят може разумно да очаква, като се имат предвид естеството на потребителската стока и публичните изявления за конкретните ѝ характеристики,

направени от продавача или производителя, които се съдържат в рекламата или в етикета на потребителската стока. Относно отговорността за рекламации се прилагат разпоредбите на закона за задълженията и договорите.

Как се предявява рекламация

Купувачът има право да предяви рекламация, ако уведоми продавача в рамките на два месеца, от установяването на несъответствието. При предявяването на рекламацията, купувачът трябва точно да посочи предмета на рекламацията и да даде възможност на продавача да прегледа стоката. Купувачът може да предяви рекламацията си лично, за което трябва да му бъде издадено писмено уверение или с писмено уведомление до магазина, където е купил стоката или пред представителя на продавача, с когото е сключил договора.

Кога продавачът не е отговорен за рекламацията

Продавачът не носи отговорност за дефекти на стоката, които се проявяват след изтичането на две години от доставянето ѝ. Ако предмет на договора между продавача и купувачът е стока втора употреба, не приемаме рекламация, след изтичането на една година от доставянето на стоката. Ако несъответствието се прояви в срок от шест месеца от доставянето ѝ, се смята че дефектът е съществувал при доставката.

ГАРАНЦИЯ

В случай, че артикула ви не работи правилно, можете да се възползвате от гаранцията. Даваме 24 месечна гаранция на всички електрически уреди в нашия асортимент. Гаранцията започва да тече от датата на получаване на стоката. Можете да предявите искане за изпълнение на гаранцията на основата на гаранционна карта, с фактурата и с други документи, които са посочени във фактурата. Вашата гаранционна карта не е заверена? Няма проблеми! В този случай на основание чл. 18 от Закона за защита на потребителите не е необходимо продавачът да завери гаранционната карта.

Гаранцията не важи в случай на:

 • физическа повреда;

 • износване заради използване;

 • грешки, предизвикани от неправилно, неподходящо или небрежно ползване на артикула.

Ако поправката трае повече от 45 дни ще сменим продукта с нов, ако това не е възможно, изцяло ще ви върнем цената, платена за продукта.

Защита на личните данни

Всички лични данни ще бъдат съхранявани внимателно в съответствие с актуалните разпоредби. Данните, получени при поръчката ще се използват за изпращане на оферти, фактури и за друга търговска връзка между вас и продавача. За защитата на личните данни е отговорен и самият потребител, като се погрижи за сигурността на своето потребителско име и парола, както и за подходяща програмна (антивирусна) защита на своя компютър.

Достъп до информация

Доставчикът се задължава по всяко време да предоставя на купувача следната информация.

 • идентификация на фирмата (име, седалище и регистрационен номер на фирмата),

 • данни за контакт, които дават възможност на потребителя за бърза и ефективна комуникация (е-поща, телефон),

 • важни характеристики на стоката или услугата (включително услугите след продажбата и гаранциите),

 • крайна цена на стоката или услугата, с данъците или начина на изчисляване на цената, ако заради вида на стоката или услугата не е възможно предварително да се изчисли,

 • достъп до продуктите (всеки продукт или услуга, предлагани на интернет страницата трябва да е достъпен в определен срок),

 • условия за плащане, доставка на стоката или извършване на услугата (начин, място и срок на доставка),

 • информация за евентуални допълнителни разходи за превоз, доставка или изпращане, както и предупреждение, ако предварително не могат да бъдат изчислени,

 • времетраене на офертата,

 • условия, срок и начин в случай на отказ от договора; освен това и информация, ако има и какви са разходите за връщане на стоката,

 • обяснение на начина за оплаквания, включително данните за контакт на лицето или службата за връзка с купувачите,

 • информация за отговорността за рекламации,

 • възможност и условия за услугите след продажбата и доброволната гаранция, когато това е необходимо,

 • при подготовката на интернет страницата може да се стигне до грешки, на които не можем да влияем и не сме отговорни за тях. В случай на значително отклонение от цената или техническите данни ще ви предупредим при вашата поръчка.

Извънсъдебно решаване на споровете и други средства за правна защита

Продавачът се стреми доколкото е по силите му да решава евентуални спорове по споразумение, но когато това не е възможно, за решаването на споровете е компетентен съдът в Любляна.

Данни за вписването в регистъра и посочване на регистъра и номера на вписване

2DIGIT, търговия и услуги, ООД

Седалище Gorenjska cesta 24, 1234 Mengeš. / Горенски път 24, 1234 Менгеš
/

Данъчен номер: SI19266847

Данъчно задължено лице: ДА

КИД: G 47.910 – Търговия на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет

Решаване на спорове

От 15 февруари 2016 г. Европейската комисия е подготвила платформа за извънсъдебно решаване на спорове. По този начин потребителите имат право да решават споровете във връзка с интернет поръчки извън съда. Платформата за решаване на спорове се намира на интернет страницата http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Повече информация за платформата за решаване на спорове можете да намерите на интернет страницата http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-13-193_sl.htm.

В съответствие с законовите норми, фирма 2DIGIT d.o.o. не признава никакъв орган за АРС за извънсъдебно разрешаване на потребителски спорове като упълномощен за решаване на потребителски спор, който потребителят може да започне в съответствие със Закона за извънсъдебното разрешаване на потребителски спорове.

КОМУНИКАЦИЯ

2DIGIT d.o.o. ще се свърже с потребителят с помощта на средствата за комуникация от разстояние, само ако потребителят изрично не възразява. Рекламните електронни и/или SMS съобщения ще съдържат следните компоненти:

ясно и недвусмислено ще са обозначени като рекламни съобщения,

подателят ще бъде ясно обозначен,

различните намаления, промоции и други пазарни техники ще са обозначени като такива.

По същия начин, ясно ще бъдат посочени условията за участие в тях:

ясно ще бъде представен начина за отказ от получаването на рекламни съобщения,

2DIGIT d.o.o. изрично ще се съобрази с желанието на потребителя да не получава рекламни съобщения.

МНЕНИЯ/КОМЕНТАРИ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Мненията или коментарите на потребителите, както и рецензиите за продуктите, които купувачите са написали, са част от функционалността на магазина, същите са предназначени за общността на потребителите. Продавачът дава възможност на всеки регистриран потребител да напише своето мнение, преди заключването на публикуването продавачът преглежда мненията. Продавачът няма да публикува мнения или обяви, които са по какъвто и да е начин обидни, неприлични или според оценката на продавача не помагат на другите потребители и посетители.

С публикуването на мнения или коментари, потребителят изрично се съгласява с условията за ползване и разрешава на продавача да публикува части или целия текст във всички електронни и други медии. Продавачът има право да използва съдържанието неограничено във времето и с каквото и да е намерение, което е в търговски интерес на продавача, включително с публикуване в реклами или други маркетингови комуникации. Авторът на мнението заявява и гарантира, че е притежател на материалните и морални авторски права на написаното мнение и коментар, както и че неограничено във времето пренася тези права на продавача.

Политика за поверителност

Фирма 2DIGIT d.o.o. се съобразява и защитава вашата поверителност. Прочетете как се отнасяме с вашите лични данни.

Тази политика за поверителност описва начина на обработка на данните, които ни представят или събират нашите дигитални платформи, предоставящи на посетителите достъп до нашите интернет страници и използване на нашите услуги. Тази политика за поверителност е в съответствие с Общия регламент за защита на личните данни на ЕС и с местното законодателство.

Правно основание за обработка на личните данни

Когато обработваме личните ви данни във връзка с договора или евентуалното сключване на договор с вас, правното основание за обработката е, че данните са необходими за изпълнение на търговския договор с вас или заради евентуалното сключване на договора. Ако правното основание за обработката на данните е вашето съгласие, имате право когато и да е да оттеглите вашето съгласие, което не влияе на законността на обработката от фирма 2DIGIT d.o.o. за периода преди оттеглянето на вашето съгласие. Ако предоставим вашите лични данни на следствените органи или на други държавни органи, това е необходимо защото сме задължени със закона.

Причина и предназначение на събирането от фирма 2DIGIT d.o.o. на лични данни

Тук описваме главните категории данни, които фирма 2DIGIT d.o.o. събира и главната причина за събирането им:

 • Като част от общата търговска дейност на фирма 2DIGIT d.o.o.

Лични данни събираме от посетителите на интернет страницата, купувачи, доставчици (включително трети лица – посредници на услуги). Данните за всеки посетител могат да включват: име, данни за контакт и други данни, необходими за съдействие с вас или вашата организация.

 • Като помощ при вашето търсене

Можете да заявите, че сте съгласни с предоставянето на лични данни, включително с данните за своето име, електронен адрес или други данни за контакт, когато се свържете с нас по телефона, електронната поща, пощата, през нашата платформа или по други канали за комуникация. Тези лични данни ни дават възможност да отговорим на вашето искане за информация, да подготвим съответните стъпки и оферти за купуване на продукти, да се отзовем в случай на искове в рамките на гаранциите или за други искове.

 • Купувачи и потенциални купувачи

Личните данни на клиентите и на потенциалните клиенти, включително имената, данните за контакт, данните за навиците на плащане и кредитните карти, кредитни и други информации, събираме защото са ни необходими за работата ни с отделните лица или организации. Данни, които предоставяме на партньорите ни за логистика за да могат да се погрижат за поръчката включително с изпълнение на доставката. Автоматично събиране на данни на дигиталните ни инструменти ни дава възможност да осигурим сигурност на потребителите на нашата страница.

 • Развитие на дейността

Личните данни, които ни поверявате или са събрани автоматично от нашите дигитални инструменти ще се използват за опознаване на потребителите на нашите продукти и решения и ще бъдат основа за подходящи послания и оферти при контакт с нас. Личните данни ще се използват за подобряване на продуктите и процесите на интернет страницата.

 • Маркетингови комуникации

С ваше разрешение, когато това е необходимо, можем да използваме вашите лични данни за да ви известяваме за работата, продуктите и услугите на фирма 2DIGIT d.o.o. Ако не желаете фирма 2DIGIT d.o.o. да използва вашите лични данни по този начин или ако не желаете да получавате допълнителна информация, можете когато и да е да се изпишете от получаването на известия. На края на различните канали за комуникация ще намерите връзка за изписване или на електронната ни поща или по пощата се обърнете към нас за изписване. Ще изтрием вашите данни от системата си в срок от два месеца след получаването на искането за изписване, освен когато вашите данни се пазят и обработват на друго правно основание различно от вашето разрешение.

 • Анкети за посетителите и купувачите

Можем да събираме лични данни на нашите посетители под формата на анкети за услугите и продуктите на фирма 2DIGIT d.o.o.

 • Съобразяваме се с предпочитанията на посетителите и клиентите

Заради гарантирането на определени продукти и съобразяването с интересите на клиентите, можем да събираме личните данни на посетителите на нашата интернет страница или на купувачите.

 • Съответствие със законодателството

Събираме личните данни според изискванията или с разрешението на закона. Личните и данните, които не спадат под лични, се обработват като поверителни и няма да ги продаваме или предоставяме на трети лица, освен изключенията, които бяха посочени в тази декларация.

Как събираме вашите данни

Събираме данните, които ни предоставяте, когато се обърнете към нас за продукти, услуги или информация, регистрирате се в нашите интернет страници, участвате в обществените форуми или в други дейности на нашите дигитални инструменти, отговаряте на анкети за клиенти или общувате по друг начин с нас. Събираме данните чрез различни технологии, като напр. с „бисквитки“, връзка към политиката за използване на „бисквитки“.

Няма да предоставяме личните ви данни на други лица, освен по изключение в следните случаи:

 • Когато свързани фирми или трети лица извършват услуги от наше име, например отговарят на вашите искания или доставят пакети и услуги за клиентите и други подобни. На тези фирми им е забранено да използват вашите лични данни за други цели от онези, които сме изисквали от тях или се изискват от тях от страна на законодателството.

 • Когато споделяме лични данни във фирмата или с трети лица, за да гарантираме сигурността и защитата на нашите клиенти, да защитим своите права и собственост в съответствие с правните процедури или в други случаи, ако вярваме в добросъвестността, че разкриването се изисква от законодателството.

Вашият контрол и вашите решения

Даваме ви възможност за определен контрол и решения относно събирането, използването и споделянето на вашите данни от нас. Съгласно местното законодателство контролът и вземането на решения от ваша страна могат да включват следните точки:

 • Можете да промените решението си относно абонамента, получаването на новини и известия.

 • Можете да решите дали искате да получавате от нас маркетингови съобщения за продукти и услуги, за които смятаме, че могат да представляват интерес за вас.

 • Можете да решите дали искате да получавате известия, свързани с целево рекламиране на рекламни мрежи, доставчици на обмен на данни и маркетингови анализи и други услуги.

 • Можете да поискате достъп до личните си данни, които съхраняваме, за да поправите неточна или непълна информация, както и при определени обстоятелства можете да поискате да изтрием данните, които съхраняваме за вас, от нашите регистри (права на физически лица).

Можете да упражните правото си на контрол или решения или да поискате достъп до личните си данни, като се свържете с нас по телефона или писмено и следвате получените инструкции. Моля, имайте предвид, че може да не сме в състояние да ви осигурим дадени продукти и услуги, ако не ни разрешите да събираме вашите лични данни, както и някои наши услуги може да могат да вземат под внимание вашите интереси и предпочитания. Ако имате някакви въпроси относно точно определени ваши лични данни, които обработваме или съхраняваме, свържете се с нас писмено във фирма 2DIGIT d.o.o. Ще отговорим на Вашето искане в срок от един месец с възможност за удължаване на срока с още един месец.

В случай на удължаване на срока ще ви уведомим в рамките на месец след получаването на вашето искане.

Сигурност, интегритет и съхранение на данни

Сигурността, интегритета и поверителността на вашите данни са изключително важни за нас. Нашата фирма извършва технически, административни и физически мерки за сигурност, предназначени да защитават данните от неоторизиран достъп, разкриване, използване и промяна. Периодично преглеждаме процедурите си за сигурност, за да преценим съответните най-нови технологии и методи. Моля, имайте предвид, че въпреки нашите усилия никакви предпазни мерки не са идеални или такива, които да не могат да се заобиколят. Ще съхраняваме вашите лични данни толкова дълго, колкото е необходимо за целите, посочени в настоящата политика за поверителност, освен ако е необходим по-дълъг срок на съхранение или законодателството го позволява. Ще подновяваме редовно информацията, за да я поддържаме актуализирана.

Изменения на настоящата политика за поверителност

Възможно е периодично да променяме настоящата политика така, че да я адаптираме към най-новите технологии, промишлени практики, законодателни изисквания или за други цели. Валидна версия на политиката за поверителност ще бъде публикувана на нашите дигитални платформи. Съветваме ви да следите редовно Политиката за поверителност и ако това се изисква от приложимото законодателство – преди измененията ще получим вашето съгласие за тях.

Забележки и въпроси

Ако имате забележка или въпрос относно настоящата политика за поверителност, обърнете се писмено към фирма 2DIGIT d.o.o. Ако не сте доволни от начина на управление на личните ви данни, можете да подадете жалба. Използвайте информацията за контакт, посочена в края на настоящата декларация. В случай на подадена жалба, трябва да предоставите на фирма 2DIGIT d.o.o. информация за контакт с вас. Ще обработим Вашата жалба и ще ви отговорим в рамките на 30 дни. Ако смятате, че фирма 2DIGIT d.o.o. не е решила жалбата по подходящ начин, можете да подадете жалба към органа по въпросите за защита на личните данни, Залошка цеста 59, 1000 Любляна, gp.ip(at)ip-rs.si, https://www.ip-rs.si/

Поверителност и бисквитки

Личните данни на нашите потребители е една от областите, на която посвещаваме най-много внимание и грижа. Грижим се, не само да покрием всички изисквания, но когато това е възможно, да ги надминем, защото осъзнаваме колко чувствителна е тази област.

Като администратор на онлайн магазина hanksome.bg, 2DIGIT d.o.o., в съответствие със Закона за защита на личните данни на Р Словения (ZVOP-1) сме длъжни да пазим личните данни на своите потребители.

За нуждите на работата си hanksome.bg събира следните лични данни:

 • име и фамилия;

 • адреси за доставка;

 • наименование или фирма на юридическото лице (ако потребителят е юридическо лице);

 • данъчен номер на юридическото лице (ако потребителят е юридическо лице);

 • електронен адрес (потребителско име);

 • парола в криптиран вид;

 • телефонен номер за връзка;

 • държава на пребиваване;

 • други данни, вписани доброволно от потребителя, при попълването на формулярите на онлайн магазина;

 • други данни, които потребителят допълнително и доброволно вписва в своя профил.

Продавачът не отговаря за точността, пълнотата и актуалността на внесените от потребителя данни. За гарантиране на сигурността се събират и IP адреси, от които потребителите влизат в интернетното пространство. За всеки потребител, още в началото се определя бисквитка за сесия, която служи за идентификация и следене на количката ви. Освен тези, hanksome.bg може да запази и други бисквитки, каквито са: идентификационен номер на потребителя в криптиран вид (за идентифициране на потребителя при следващото му посещение), оценяване на продуктите (да знаете, кои продукти вече сте оценили), както и бисквитки за услугата Google Analytics (анализ на посещенията на нашата интернет страница).

Всички посочени данни, освен бисквитките се съхраняват трайно на нашия сървър hanksome.bg. Бисквитките за сесия се съхраняват в паметта на сървъра, само за времето на посещението и след като един час не сте били активни, а трайните бисквитки се съхраняват на компютъра на посетителя.

Изпълнение на политиката за поверителност

Фирма 2DIGIT d.o.o. е приела Правилник за защита на личните данни. Всички служители на фирмата, които по какъвто и да е начин са в контакт с личните данни познават съдържанието на Правилника за защита на личните данни.

Право на уведомяване

имате право на безплатна информация относно вашите лични данни, с които разполагаме, както и право на преглед, поправяне или изтриване на тези данни. Ако имате въпроси относно триенето или използването на вашите данни, уведомете ни на нашата електронна поща [email protected] или ни изпратете искане по пощата на адреса на фирмата 2DIGIT d.o.o..

Съобщения за състоянието на поръчката:
запазваме си правото, на посочения телефонен номер или на електронната ви поща, да ви информираме за състоянието на вашата поръчка.
Ако повече от 5 дни не вземете поръчката, си запазваме правото, да се обадим на посочения телефонен номер, като напомняне за получаване на продуктите.

Съобщения след получена поръчка: вашият опит като потребител е важен за нас, затова след получаване на поръчката наш служител ще ви се обади, за да провери дали сте доволни от покупката и продукта. Ако желаете служителят ни ще ви запознае с други преференции, които можете да получите или използвате при следваща покупка от онлайн магазина ни. В този случай по телефона или електронната поща редовно ще получавате електронни или sms съобщения за промоциите на фирмата. Можете когато и да е да оттеглите вашето съгласие, като ни съобщите това на нашата електронна поща [email protected] или при получаването на съобщенията да се изпишете с натискане на връзката “Отказ”. В рамките на нашата дейност си запазваме правото да ви попитаме за честотата на посещаване на нашата интернет страница. Ще използваме вашето мнение за подобряване на интернет страницата ни и обслужването на потребителите. Ако попълвате промоционални образци (купони за намаления) на социалните мрежи на вашата електронна поща ще получавате съобщения, с които редовно ще ви информираме за възможностите за използване на промоционални купони. От тези съобщения можете да се изпишете по същия начин, описан по-горе.

Потребителят има право от фирма 2DIGIT d.o.o., като администратор на лични данни по всяко време да изисква достъп до личните си данни и следните информации:

 • цел на обработката,

 • вид на личните данни, потребители или категории потребители, за които са им били или ще им бъдат разкрити личните данни, особено потребители в трети държави или международни организации,

 • предвиден период на съхранение на личните данни, ако това не е възможно, критерии, които се прилагат за определяне на такъв период,

 • съществуване на автоматизирано приемане на решения, включително създаване на профили.

 • причините за обработката, значение и предвидени последици от същата за субекта.

 • едно (безплатно) копие от личните данни във формат, който сам изберете (ако искането е внесено с електронни средства за комуникация и не изисквате друго, копието се предоставя в електронен формат). За допълнителни копия, които можете да изискате, администраторът може да поиска разумно заплащане, като се вземат предвид разходите.

 • поправка на неточните лични данни.

Потребителят има право от фирма 2DIGIT d.o.o., като администратор на лични данни по всяко време да изисква ограничаване на обработката на личните данни, когато:

 • оспорвате точността на личните данни, а именно за период, който дава възможност на администратора да провери точността на личните ви данни.

 • обработването им е неправомерно, но не желаете личните ви данни да бъдат изтрити, а вместо това изисквате ограничаване на използването им,

 • администраторът не се нуждае повече от личните данни за целите на обработването, но вие ги изисквате за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

 • изтриване на всички лични данни (право на забравяне), ако са изпълнени разпоредбите на чл. 17 от Общия регламент за защита на личните данни, преди всичко, в случаите когато сте оттеглили своето съгласие за обработка на личните ви данни.

 • да получите личните си данни, в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат с правото да прехвърляте тези данни на друг администратор без възпрепятстване от администратора.

 • прекъсване обработката на лични данни за целите на директния маркетинг, включващо профилиране.

 • да не бъдете обект на решение, основаващо се единствено на автоматизирано обработване, включващо профилиране, което поражда правни последствия за вас или по подобен начин ви засяга в значителна степен, ако са изпълнени разпоредбите на чл. 22 от Общия регламент за защита на личните данни.

 • право да внесете жалба срещу администратора пред Комисията за защита на личните данни, ако смятате, че обработването на личните ви данни е в нарушение на Общия регламент за защита на личните данни.

Процедура за упражняване на правата

Уведомен съм, че пред администратора мога в писмена форма да внеса всички горепосочени възражения, които засягат упражняване на правата ми във връзка с личните ми данни, а именно на електронен адрес [email protected]

Уведомен съм, че администраторът, за нуждите на надеждна идентификация в случай на упражняване на правата във връзка с личните ми данни, може да изиска допълнителни данни, като може да отхвърли мерките, само ако докаже, че не може надеждно да ме идентифицира.

За бисквитките

Какво са бисквитките и за какво служат?

Бисквитката е кратък текст, който интернет страницата изпраща на браузера при вашето посещение. По този начин интернет страницата ви идентифицира, запомня си данните за вашето посещение и ви дава възможност за по удобно и лесно интернет обслужване. С помощта на бисквитките приспособяваме съдържанието на нашата интернет страница, запомняме си вашите предпочитания и регистрираме посещенията на нашата интернет страница. Търсенето в нашия онлайн магазин благодарение на бисквитките е по-приятно, бързо и преди всичко ефективно.

Изключване на бисквитките

Вие решавате дали ще разрешите записване на бисквитки на вашия уред. Можете да управлявате и променяте настройките за бисквитките във вашия браузер.

За информация за настройките за бисквитки, изберете интернет браузера, който използвате.

 • Chrome
 • Firefox
 • Opera
 • Internet Explorer 9
 • Internet Explorer 7 и 8
 • Safari

Ако промените или изтриете файловете с бисквитки, промените или надградите вашия браузер или устройство, може би ще се наложи отново да изключите бисквитките. Процедурата за управление и триене на бисквитките се различава при различните браузери. Ако имате нужда от помощ, можете да я потърсите при помощ за потребителя на съответния браузер. Можете да изключите услугата Google Analytics от следната връзка https://marketingplatform.google.com/about/.

Бисквитки, които използваме на тази интернет страница

ИМЕ НА БИСКВИТКАТА ЦЕЛ ВРЕМЕТРАЕНЕ ФИРМА
sb Функция на Facebook плъгина 2 години Facebook
fr Функция на Facebook плъгина 3 месеца Facebook
xs Функция на Facebook плъгина 3 месеца Facebook
c_user Функция на Facebook плъгина 3 месеца Facebook
presence Функция на Facebook плъгина сесийна Facebook
pl Функция на Facebook плъгина 1 месец Facebook
wd Функция на Facebook плъгина 1 седмица Facebook
datr Функция на Facebook плъгина 3 месеца Facebook
m_pixel_ratio Функция на Facebook плъгина сесийна Facebook
dpr Функция на Facebook плъгина 1 седмица Facebook
act Функция на Facebook плъгина сесийна Facebook
_lo_v Функция на Ghostmonitor плъгина 3 месеца Ghost monitor
__cfduid Функция на Ghostmonitor плъгина 1 година Ghost monitor
_lo_u Функция на Ghostmonitor плъгина 1 година Ghost monitor
_ga Функция на Ghostmonitor плъгина 1 година Ghost monitor
__insp_slim Функция на чата на страницата 2 месеца Livechat inc.
__lc_vv Функция на чата на страницата сесийна Livechat inc.
_ga Функция на чата на страницата 2 години Livechat inc.
__lc_cst Функция на чата на страницата 2 години Livechat inc.
__insp_targlpt Функция на чата на страницата 2 месеца Livechat inc.
__insp_targlpu Функция на чата на страницата 2 месеца Livechat inc.
__insp_nv Функция на чата на страницата 2 месеца Livechat inc.
__insp_norec_sess Функция на чата на страницата 2 месеца Livechat inc.
__livechat_chat Функция на чата на страницата 3 години Livechat inc.
__lc_cid Функция на чата на страницата 2 години Livechat inc.
__insp_wid Функция на чата на страницата 2 месеца Livechat inc.
__livechat Функция на чата на страницата 3 години Livechat inc.
__livechat_lastvisit Функция на чата на страницата 3 години Livechat inc.
__utma Статистика на посещенията на интернет страницата 2 години Google Analytics
__utmz Статистика на посещенията на интернет страницата 6 месеца Google Analytics
__utmc Статистика на посещенията на интернет страницата сесийна Google Analytics
__utmv Статистика на посещенията на интернет страницата сесийна Google Analytics
__distillery Функция на плейъра за видео hanksome.bg hanksome.bg
woocommerce_items_in_cart Функция на интернет страницата hanksome.bg hanksome.bg hanksome.bg
__kla_id Функция на интернет страницата hanksome.bg hanksome.bg hanksome.bg
wp_woocommerce_session_ Функция на интернет страницата hanksome.bg hanksome.bg hanksome.bg